Ventilátorokhoz többféle opcionális kiegészítő létezik, amelyek javíthatják a használat kényelmét, hatékonyságát és funkcionalitását. Az alábbiakban néhány népszerű kiegészítőt sorolunk fel.

Opcionális kiegészítők ventilátorokhoz
– Időzítő funkció
– Páratartalom érzékelő
– Automata zsalu
– Gravitációs zsalu
– Pillangó szelep

Időzítő funkció

Az időzítő funkció lehetővé teszi, hogy távozás után a világítás lekapcsolásakor a ventilátor az Ön által beállítható ideig még tovább szellőztessen. Biztosítva így a friss tiszta levegőt. Nem kell külön oda figyelni rá, lekapcsoljuk a világítást a ventilátor pedig a beállított idő után automatikusan leáll.
Páratartalom érzékelő

Páratartalom érzékelő

A páratartalom érzékelős ventilátor mérni tudja a helység páratartalmát. Ha az a beállított érték fölé emelkedik bekapcsol automatikusan, és addig üzemel még a beállított érték alá nem csökkent az érték. Fürdőszobában zuhanyzáskor megemelkedik a páratartalom amit a ventilátor automatikusan elkezd kijuttatni, és ha végzett leáll nem igényel beavatkozást.
Automata zsalu

Automata zsalu

Az automata zsalu megakadályozza a levegő bejutását mikor a ventilátor éppen áll. A ventilátor bekapcsolásakor rövid idő alatt automatikusan kinyílik az elzáró lamella. Kikapcsoláskor pedig becsukódnak. A pillangó- visszacsapó szeleppel és a gravitációs zsaluval szemben ez a megoldás kevésbé fogja vissza a ventilátor teljesítményét.
Gravitációs zsalu

Gravitációs zsalu

A gravitációs zsalu a levegő visszaáramlását akadályozza meg ha ventilátor áll. Kis ventilátoroknál nem a leggazdaságosabb megoldás, mert a zsalu lamelláit a légáramlat nyitja, és a gravitáció csukja vissza. Egyszerű olcsó megoldás, de sok energiát elvesz a ventilátor motortól, így kevesebb energia jut a levegő szállítására. Éppen ezért az automata zsalus modelleket ajánljuk amik gazdaságosabban üzemelnek. A kisebb energia felhasználás a kevesebb zajjal és több levegő mozgatásával társul.
Pillangó szelep

Pillangó szelep

A pillangó szelep levegő visszaáramlását akadályozza meg ha ventilátor áll. Kis ventilátoroknál nem a leggazdaságosabb megoldás, mert a szelep lamelláit a légáramlat nyitja, és egy rúgó csukja vissza. Egyszerű olcsó megoldás, de sok energiát elvesz a ventilátor motortól, így kevesebb energia jut a levegő szállítására. Éppen ezért az automata zsalus modelleket ajánljuk amik gazdaságosabban üzemelnek. A kisebb energia felhasználás a kevesebb zajjal és több levegő mozgatásával társul.

Ventilátor cikkek

Partneroldalak

VentilátorBudapest - Ventilátor, szellőztető, hővisszanyerő, légcsatorna-hálózat szaküzlet és kereskedés
VentilátorBudapest
Ventilátor, szellőztető, hővisszanyerő, légcsatorna-hálózat szaküzlet és kereskedés